Vaihdetaan valuuttaa

Tänään on ollut matkapäivä Oulusta Gällivareen ( eli tuttavallisesti Jällivaaraan). Lähdimme Oulusta E75tietä Keminmaahan asti ja E8-tietä Ylitornioon ja toisin kuin eilen, liikennettä oli vähemmän. Totesimme, että juhannusviikolla lomansa aloittaneet palasivat töihin tänään ja sunnuntain liikenne oli sen mukainen. Tänään on kuitenkin tänään; piipahdimme matkalla Kukkolankoskelle savusiikaa maistelemaan ja oli tosi kiva vain istua auringonpaisteessa ja kuunnella kosken pauhua. Siellä olivat turistit niin leppoisasti kahvittelemassa ja ihmettelemässä rannassa kalojen lippoamista.

Kaksipyöräinen suuntasi Suomi-äitiä ylöspäin lähes Tornionjoen rantaa. Vettä satoi tässä kohtaa, mutta muutoin saimme nauttia lämpimästä ja aurinkoisesta kesäsäästä. Tuulessa mp-asut kuivuivat nopeasti. Ylitorniosta ylitys Ruotsin puolelle ja heti tuli niin kuninkaallinen fiilis ?. Tieosuudet olivat melko huonossa kunnossa, häntäluu parkani..pohkeet saivat ylimääräistä työtä, kun laitoin jalkatapeille painoa. E10- tie olikin sitten jo huomattavasti parempi. Ajoimme aika reippaasti huonolla pätkällä ja vaikka vauhtia oli ihan kiitettävästi, niin pieni Pågenin leipomotuotteita kuljettava kuorma-auto ajoi ohi ?.

Go-pro-kameraa testasin Ruotsin puolella, mutta kyllä yli 100 km:n vauhdissa tuulenvastus kova. Minulla on viikon päästä rottweilerin niska, nih! Ehkä säästelen sitä sitten upeimmille maisemaosuuksille.image

image

image

image