Tromssasta Suomi-neidon käsivarteen

image

Tromssan satama

image

On the road again

image

On the road again

image

Tromssan silta

image

Levähdyspaikalla

image

Katedraali

image  IMG_pienelokuva, klikkaa auki ?

image

Nils-Aslakin kalliokammi, Skibotnissa

image

Suomi-Finland ??

image

Tattariblini alkupala kera Prosecon

image

Savuporo-etanat kera Lapin kullan

image

Savuporo-tattikeitto kera Rieslingin

image

Rautuaa ja parsaperunapaistos

image

Maalaisleipä, vaivaiskoivulla höystettyä näkkäriä…

Tänään herättiin yhtä lämpöiseen päivään kuin eilenkin, valoa ja lämpöä Pohjolan Pariisissa… kuka olisi arvannut että näin lämmintä on näillä leveysasteilla. Aamulla kävimme Tromssan kaupungilla, jossa oli satamassa ja torilla ihmisiä päivää paistattelemassa. Jotkut festarit tms olivat olleet varmaan edellisenä iltana, sillä nuorta porukkaa oli hotelliaamiaisella ja kaupungilla hiukan väsyneen näköisinä, punaiset rannekkeet ranteissaan ?.

Moottoripyörä oli tällä kertaa onneksi hallissa, jossa oli VIILEÄÄ ?. Se oli helteisen kelin motoristien taivas parkkipaikaksi. Lisäksi muutaman päivän radiohiljaisuuden rikkoi uudelleen heränneet radiot ja olimme todella kiitollisia, että taas juttu luistaa myös ajaessa. Minä siis saan staran rakkaudentunnustukset ja itse saan radion välityksellä antaa ohjeita ?. Asiaan. Tromssa on saarikaupunki ja saarelta ajettaessa sillan suulla on suuri moderni katedraali, joka pääsee varmasti oikeuksiinsa talvella täydessä valaistuksessa ja lumivuorten ollessa taustalla.

Tie E6 vei meitä hyvää tieosuutta kohti Skibotnia, jossa kävimme Norjan meren rantaväylää pitkin ihanan lempeässä tuulessa ja +26 asteessa piipahtamassa. Kävimme museokahvilassa ja lukemassa muistomerkkejä sota-aikojen rajan ylityksistä ja sotatarvikkeiden kuljetuksesta. Lisäksi kunnassa oli maailmankuulun saamelaisen taiteilijan ja kulturistin Nils-Aslak Valkeapään talo, Lassagammi ( kalliomaja), jossa hän vietti aikaansa mieluummin kuin missään muualla. Hän kuoli vuonna 2001. Talo on tätä nykyä kotimuseona. Kun ajoimme sinne, niin mitään kylttejä paikkaan ei ollut, pihassa/ talossa ei myöskään ollut mitään tunnusmerkkejä Aslakista. Vain talon kyljessä kyltti lassagammi paljasti sen olevan oikea paikka. Otin pari kuvaa ja ihailimme maisemia. Kuvien kohdalla puolessa välissä on pieni video aamupäivästämme kuvattu. Toivottavasti saat sen klikkaamalla auki.

Jatkoimme matkaa, eli siis tulimme hiukan taaksepäin E8-tielle, jotta pääsimme Kilpisjärvelle johtavalle tieosuudelle. Tie oli uusittu hetki sitten ja liikennettä oli vähän. Stara ajoi reippaasti ja vuonojen pohjalta sai tiirailla upeita vuoristoja edelleen, jotka pikkuhiljaa madaltuivat ja lumihuiput vähenivät. Saana-tunturin nähtyäni ajattelin, että voi ne Lofootit… mutta oli aivan huippua tulla Suomen puolelle….loppui ne 90km/h rajoituksetkin ja muuttuivat 100km/h rajoituksiksi ?. Oma Wi-Fi! Yhteydet jne. Kilpisjärven mahtava Saana…. Ja Kilpishotellin pöperöt ?. Lappi vaikenee. Suomi ❤️??.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

64 − 59 =