Kilpisjärveltä Rovaniemelle ..”sole poka matkha eikä mikhään”

image

Kuva kertoo ?

Yöllä Kilpisjärvellä

Yöllä Kilpisjärvellä

image

Kilpishotellista lähtö

image

Kummat laittaisi jalkaan..?

image

Street food & bistro Rokan lohisoppa

image

Street food & bistro Rokan kananuudelit

 

”Iskä katso kun tuo on kuin aalto väärinpäin!”, huudahti pikkuvesseli aamupalapöydässä Kilpishotellilla tänään aamuna isälleen ja katsoi Saana-tunturia, joka näkyi ikkunasta. Päivän paras toteamus. Tai toisiksi paras; paras oli kun tytär pyysi meitä menemään Rovaniemellä Roka-nimiseen ravintolaan syömään ja kannatti ?. Suosittelemme.

Lähdimme siis aamupäivällä ajelemaan Kilpisjärveltä Muonion suuntaan E8-tietä, joka oli melko huono tieosuus; monttua ja hyppyä kuin NesteRallyssa, takapenkkiläisen perspektiivistä katsoen…vaikka eihän rallissa nyt takapenkillä..Siitä sitten Rovaniementielle eli 79:lle paukastiin ja tie parani, liikenne lisääntyi ja porot sen myötä. Porokarin kohdalla ajoi Kari ja oli kolme poroa ?. Ruotsin huudeilla tavattiin motoristipariskunta ja hetken juteltuamme todettiin, että nähdään Kirittärien kotipelissä Jyväskylässä ?. Heidän tyttärensä pelaa siellä ja ollaan itsekin käyty katsomassa pelejä viime vuosina ?. Hauska lyhyt kohtaaminen siis.

Levillä pyörähdettiin ja aiottiin syödä, mutta hotellien ravintolat olivat kiinni ? ja Kotipizza- tai Subway-meininki ei nyt kiinnostanut. Kittilän Nesteen kotilounas oli siis paras vaihtoehto ja viihdyttäväkin..siellä oli tunnelma kuin Tankki täyteen -ohjelmassa. Osa asiakkaista tunsivat toisensa, olivat kyläläisiä, joku flirttaili kassaneidille, poliisille höpötti paikallinen kylähullu, mutta tässä yksi eroavaisuus; Reinikainen olisi vastannut takaisin, mutta tässä tapauksessa poliisi tyytyi istumaan hiljaa (oli siis kuten näyttelijä Roine Reinikaisessa ?, ylikomisario Rautakallio) Noh, ruokaa oli riittävästi ja matka jatkui porojen sekä asuntoautojen sekaan.

Kittilän jälkeen ajettiin Rovaniemelle yhtä soittoa ja polvet kiittivät. Ei voi sanoa että keli olisi viilentynyt matkan aikana, sillä Kaaresuvannossa mitattiin +28, Levillä +27 ja Rovaniemellä yli 30 astetta. Tuo viimeinen lukema saattoi olla pari astetta huijausta mittarissa, kun katsoimme sen mp:stä. Muut lukemat olivat ihan tien päällä digikylteistä bongattuja lämpötiloja. Ehkä näin kuuma keli ei ole motoristin juttu kamppeet niskassa, mielummin sitä olisi veden äärellä bikinit päällä. Keliä toivottavasti vielä riittää, huomenna Ouluun ja siitä matka jatkuu viikolla Pohjanmaan läpi Keski-Suomeen kotiin. Tänään tuli kilometrejä 430. Koko reissussa hipoillaan n 3000 kilometrin rajapyykkiä ?.

Monta mutkaa motoristilla, mitä miettii mielessään matkalla ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

5 + 2 =